En självbiografi

91-86338-10-2
978-91-86338-10-7

Alice A. Bailey

Allt fler känner till och accepterar att vi lever i övergången mellan Fiskarnas och Vattumannens tidsålder. I varje sådant tidsåldersskifte brukar den uråldriga visdomen formuleras om för den nya tidsåldern. Så även denna gång.

Mästaren D.K. har planerat att förmedla den nya esoteriska undervisningen i tre faser. I den första fasen samarbetade han med H.P. Blavatsky, och i den andra fasen med Alice A. Bailey. Och under 2000-talet kommer en tredje fas av undervisningen att förmedlas.

I denna självbiografi skildrar Alice A. Bailey med kärv uppriktighet sin dramatiska väg från en skyddad engelsk överklasstillvaro, via förkunnande av kristen fundamentalism vid soldathem på Irland och i Indien och ett misslyckat äktenskap som ändade med skilsmässa och en djup livskris, som förde henne i kontakt med teosofin och så småningom vidare till samarbetet med Mästaren D.K. Ett samarbete som ledde till att hon på mentalt telepatisk väg nedtecknade 18 böcker åt honom.

Hon beskriver också sitt lärjungaskapsprojekt för Mästaren K.H: grundandet och uppbyggandet av ”Arcane School”. Och i ett appendix fördjupas sedan presentationen av denna högklassiga esoteriska skola. Det verkligt centrala i denna bok är dock att Alice A. Baileys livsöde visar ett generellt mönster för lärjungens liv – de personliga svårigheterna väcker en andlig strävan, som om den är uthållig och ärlig leder till ett själsstyrt tjänande.

Prislista & Bokbeställning